FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Създават информационна платформа, която ще поддържа база данни за регистрирани доброволци

До дни ще бъде разработена специална информационна платформа, която ще поддържа база данни за регистрираните доброволци, които ще бъдат насочвани към дейности в помощ на Националния оперативен щаб на местно ниво.

Това съобщиха от Национално сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, след като днес на среща в МС между вицепремиера Томислав Дончев и председателя на НСОРБ Даниел Панов – кмет на община Велико Търново, е било обсъдено взаимодействието между институциите в условията на извънредно положение.

На срещата са присъствали още министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, здравният министър Кирил Ананиев, заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева, Директорът на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, както и представители на БЧК и “Информационно обслужване” АД.

Първоначално в системата ще бъдат интегрирани всички регистрирани доброволци от БЧК и Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. НСОРБ ще събере данните на записаните по общини желаещи да се включат като доброволци.

Всички постъпили данни ще бъдат проверявани автоматично от службите на МВР с цел избягване на опитите за злоупотреба от криминално проявени лица.

Доброволците ще бъдат насочвани към съдействие на институциите и общинските администрации в следните направления – подкрепа за медицинските заведения; подкрепа за социалните служби и РЗИ; подкрепа за службите на реда и КПП в областните градове.

НСОРБ поддържа данни за контактните телефони за заявка на храни и медикаменти от възрастни, самотно живеещи и трудно подвижни лица по общини, която се обновява ежедневно и е достъпна през сайта на НСОРБ и през сайта на МТСП.

От сдружението припомнят, че вчера министърът на здравеопазването издаде заповед, която регламентира обмена на информация за карантинираните лица между РЗИ и кметовете на общини.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!