FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ТРЕТИ ДЕН В РЕГИОНА НЯМА КОНТАКТЕН НА КОРОНА ВИРУС

1-0

Трети ден в регион Монтана няма пациент контактен или с положителна проба за COVID-19. Със седмица се удължава домашната карантина на 11-те души, участвали в семейното тържество в края на февруари в Лом, откъдето тръгна заразата.

„Карантината от 21 дни изтичаше днес, но ще продължи още 7 дни, защото определения срок за ограничението вече е 28 дни“, казаха от РЗИ. Всички карантинирани са в отлично здраве“, допълниха от здравната инспекция.

През изминалите седем дни екипи на РЗИ – Монтана са              проверили 23 аптеки и дрогерии на територията на региона.

Под домашна карантина в област Монтана са  473 лица. От тях 146  се проследяват ежедневно от РЗИ, тъй  нямат личен лекар,  331 лица се проследяват от общопрактикуващите лекари. За тях няма  сигнали за нарушаване на карантинните мерки.

Служители на РЗИ-Монтана са дали  и  над 500 консултации по телефона с граждани;

Полицията разследва 17 жители на област Монтана, нарушили домашната карантина, съобщиха от ОД на МВР. засега няма данни на хора от областта да е наложена глоба от 5 000 лв, заради това, че се разхождат без куче в паркове и градинки в региона.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!