FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

2 400 000 ЛВ ПРИБРАЛИ ЗА ГОДИНА“БЕЛИТЕ ЯКИЧКИ“ В РЕГИОНА

0-5

С 20 процента са намалели кражбите в региона през 2019 г. в сравнение с предходната. Увеличили са се документните и други икономически престъпления, като общата щета от тях е 2 400 000 лв, съобщи инспектор Петър Тинчов, който представи отчета на ОД на МВР  пред журналисти.

Въпреки увеличената разкриваемост на престъпленията през  2019 г. тя остава под 50 процента.

Детската престъпност намалява с около 4,4 % . Установените извършители  са 106 непълнолетни и 55 малолетни, което прави 16% от всички  997 извършители. Най-често децата се замесват в кражби. На другия полюс –  обект на престъпление са били 23 малолетни и 22 непълнолетни лица. По-голямата част от случаите са за съпружески живот с лице под 16 години

Поради това, че голяма част от регистрираните престъпления се извършват в малките населени места, а потърпевши са предимно самотно живеещи възрастни хора и необитаеми то част от работата на „Охранителна полиция”  е насочена именно към тях. Полицейските инспектори  съвместно с кметовете и кметските наместници в началото на 2019 год. са актуализирали  списъците с тази група граждани и обекти.

Увеличават се жителите на региона, които притежават и имат право да носят  и употребяват оръжие. В края на миналата година те са 8 031, като броят им е нараснал с 379 в сравнение с 2018 г. И 473 фирми  в областта разполагат с оръжие.

30 са наказаните през миналата година полицаи, толкова са и незаетите места в полицейските управления в региона.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!