Facebook

4 ФИРМИ В СПОР ЗА 5,5 МЛН ЛВ ЗА РЕМОНТ НА ПЪТЯ БЛАГОВО – МОНТАНА

1-12

Четири са отворените оферти в тръжната процедура за избор на изпълнител на рехабилитацията на пътя  с. Благово – северна промишлена зона на Монтан, съобщават от АПИ.. Отсечката с дължина 7 км е част от второкласния път  II-81 Костинброд – Берковица – Монтана. Проектът ще се финансира от Европейския съюз по програмата за развитие на граничните зони „Интеррег V-A Румъния-България и е на стfйност  5 549 515 без ДДС.

Отворените оферти са на:

  • „ХИДРО-ВОД СТРОЙ“ ДЗЗД, С УЧАСТНИЦИ: „ВДХ“ АД И „ХИДРОСТРОЙ“ АД;
  • „ГРОМА ХОЛД“ ЕООД;
  • „ПЪТИНЖЕНЕРИНГ – М“ АД;
  • „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД.

Началото на обекта е при 94-ти км след с. Благово в посока Монтана, а краят – при 101-ви км в Северната промишлена зона на Монтана, при пътния възел с обходния път на града. С изпълнението на проекта ще се възстановят технико-експлоатационните характеристики на отсечката, като се осигури оптимална скорост на движение и повишаване безопасността на движение.

Предвижда се полагане на нова асфалтова настилка, разширяване на пътното платно в стеснените участъци до достигане на габарита на пътя. Ще бъде укрепен участък от 120 м със свлачищен процес при 95-ти км, в непосредствена близост до язовир „Чернила“. Основно ще се ремонтира и моста при 98-ми км над река Огоста и жп надлеза при км 100, с дължина 64 м.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 12 месеца.

 

 

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!