FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Бракониерската сеч в Монтанско зачестява с падането на температурите

С настъпването на студеното време набезите на бракониери в горите в Монтанско зачестиха, съобщиха от полицията и горските лесничейства в региона.

Вчера в гора край село Долни Цибър в община Вълчедръм е установен мъж на 45 години от селото, който кара каруца с отрязани дънери от акация без контролна горска марка и превозен билет, удостоверяващи произхода им. На нарушителя е съставен акт, а каруцата и отсечените дърва са иззети. Предишния ден в село Студено буче в община Монтана полицейски патрул и горски служители са засекли автомобил, натоварен с отрязани трупи. При вида на униформените полицаи бракониерите изоставили колата и успели да избягат в близката гора. После се оказало, че поставените на автомобила с дървата регистрационни табели са фалшиви.

Само от началото на тази седмица на десетина места в различни домове в селища от региона са открити незаконно добити дърва, които стопаните съхраняват за отопление през зимата. Изводът на полицията и лесничеите е, че групи от бракониери, някои от които са добре оборудвани с техника за дърводобив, правят набези в гори, а след това продават „на черно“ добитите дърва. С цел пресичане на незаконния добив и търговия с дърва са организирани акции на полицията и горските служители, има задържани, иззети дърва, конфискувани камиони и каруци за транспортиране на дървата, съставени актове на нарушители, но въпреки това бракониерската сеч не спира.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!