FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ВАКСИНИРАТ СРЕЩУ COV-19 ЧЛЕНОВЕТЕ НА СИК

11

2 686 са ваксинираните срещу COVID-19  жители на региона, 425 са получили двете дози от ваксината на Pfizer-BioNTech. Продължава имунизацията по желание  в кабинета на РЗИ – Монтана и имунизационните кабинети в болниците в областта, както и при общопрактикуващите лекари. Джи питата получават ваксини на AstraZeneka по предварителна заявка.

В Сити клиник по график, се ваксинират членовете на секционни комисии от общините в областта.

22  са новите случаи,  3 с COVID-19  са починали през почивните дни  в регион Монтана Броят на позитивните на коронавирус  се увеличават, но не екстремно.

Общо 185 човека  са с активна COVID-19 инфекция в момента. 41 от тях са в болници – 20 са в инфекциозното в Монтана, четирима в Лом, 11 в Сити Клиник, двама в Берковица, четирима са в столични клиники.

Най-много са активните случаи  в Монтана – 87, в Лом са 30, 21 в Бойчиновци, 16 в Берковица, седем в Чипровци, шест във Вълчедръм, петима във Вършец, по двама в Медковец и Якимово. 9 в община Георги Дамяново. В община Брусарци в момента активно болни няма.

3478 души в региона са заразени от началото на епидемията. Излекуваните са  3057, починалите достигнаха до  236. В момента под домашна карантина са  472.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!