FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ВОДАТА ПОСКЪПВА ОТ 1 ЮЛИ, „СРЕЧЕНСКА БАРА“ Е ПЪЛЕН

Exif_JPEG_420

Питейната вода в Монтана поскъпва от 1 юли.  Новата цена от 3,84 лв за кубик вече е одобрена от Комисията за енергийно и водно регулиране. Досега цената бе  3,15 за кубик. Според одобрения от енергийния регулатор петгодишен  бизнес  план на местното водно дружество, в края на 2026 година  цената ще се повиши до 4,65 лв.

Въпреки поскъпването  от  В и К – Монтана посочват, че приходите ще са достатъчно само за оцеляване на дружеството, но не и за развитието му.

Основен проблем остават загубите от вода по мрежата, средно те са 78 %, а от края на миналата година проблем е  и рязкото повишение на цената на тока. За да плаща сметките си за ел енергия дружеството вече е взело два кредита.

Все още не е ясно и как ще бъде финансирана  рехабилитация на двата довеждащи водопровода за град Монтана от язовир “Среченска бара”. След обилните дъждове от началото на месец юни, язовирът е постигнал максималния си обем от 15,5 млн. кубика.

Освен Монтана „Среченска бара” осигурява питейна вода за над 30 селища в областите Монтана и Враца.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!