FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ВЪРШЕЦ С ЦЕНТЪР ЗА ОБУЧЕНИЕ НА КАДРИ В ТУРИЗМА

IMG_20211111_140857

Вършец разширява учебната си база с пансион за средношколци, избрали професия в областта на туризма.  Вече има решение на местните съветници,  общината да поиска от  Министерството на образованието, сградата на закритото преди десетина години диабетно училище.

Идеята е на директора на средищното училище, което има в бюджета си 1 млн лв за ремонт  на сградата,  която не се ползва от 10 години. Тя ще бъде пригодена за пансион, за да могат деца от други населени места да дойдат да учат във Вършец.   „Намерението ни е да развием  дуалното  обучение  в профилирани  паралелки, които да покрият необходимостта от кадри в туристическия бизнес“, казва кетът инж. Иван Лазаров.

В момента в училището във Вършец  се изгражда модерен СПА център, има паралелка по готварство, сервитьорство, бармани, администратори , а целта е да бъде покрито цялото портфолио за професии  в  туризма.

Сега  за сградата отговаря РУО – Монтана, те плащат и данъците на общината.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!