FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Жител на монтанско село отива на съд за купуване на гласове

Снимка: Pixabay

Мъж от монтанското село Ерден е предаден на съд за купуване на гласове.

Според обвинението, на 13.11.2021 г. обвиняемият е срещнал познат в центъра на село Ерден, област Монтана. Поинтересувал се дали ще гласува на предстоящите изборите за народни представители на 47-ото Народно събрание и за президент и вицепрезидент на Република България. Той отговорил утвърдително, при което обвиняемият му дал 50 лева, за да гласува за посочения от него номер в бюлетината. На следващия ден мъжът упражнил избирателното си право по искания от обвиняемия начин.

В хода на разследването е било установено, че по време на предходните избори за 46-ото Народно събрание, проведени на 11.07.2021 г., обвиняемият дал сумата от 80 лева на две лица, за да упражнят избирателното си право за партия, обозначена с конкретен номер в интегралната бюлетина. Те взели парите, след което посетили избирателна секция, но дали гласа си за друга партия.

Свидетелите по делото са дали показания пред съдия в Районния съд в град Монтана, посочват от прокуратурата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!