FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ЖЪЛТ КОД ЗА СИЛЕН ВЯТЪР

IMG_20180615_161710

За сряда е обявен жълт код за значителни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и силен вятър. Предупреждението от НИМХ  е в сила за 14 области на страната.

Потенциална опасност от силен вятър има в областите Видин, Монтана, Враца, Пазарджик и Пловдив, където се очаква поривите да са със скорост от 19 до 24 м/сек.

В нощта срещу сряда в областите Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново ще има значителни валежи от дъжд. Очакваните количества са около 20-25 мм. Ще има и условия за градушки.

 За р. Огоста: Прогнозираните водни количества на 13, 14 и 15 април  ще бъдат около и над средномногогодишните стойности. В резултат на валежи и снеготопене в следобедните и вечерни часове на 13 и на 14 април се очакват значителни повишения на речните нива в горното течение на р. Огоста и в притоците ѝ р. Превалска, р. Мартиновска, р. Дългоделска Огоста. На 15 нивата на реките във водосбора ще се понижават, като  ще има повишения в долното течение на основната река. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!