FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Започват ремонти на емблематични сгради в Лом

Проектното предложение „Развитие на културната инфраструктура“, с което Община Лом кандидатства за финансиране, предвижда обновяване на историческият музей, сградата на някогашното девическо училище и къщата на възрожденеца Димитър Гинин, на стойност близо 2 милиона лева.

При очаквано одобрение на проектното предложение до средата на тази година и сключването на договор за финансиране, ще бъдат проведени процедури за избор на изпълнител на строително-монтажните дейности, строителен и авторски надзор, публичност и прозрачност при организацията и управлението на проекта, информират от местната общинска управа.

Освен това проектът включва доставка на обзавеждане и оборудване на трите обекта, изработване на тематико-експозиционен план на музея, подобряване на условията и достъпа до културен живот на гражданите, включително и осигуряване на достъпа на хора с увреждания. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!