FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ЗАПОЧНА ПРОЛЕТНОТО ПОЧИСТВАНЕ НА МОНТАНА

novini-montana

Започва косенето на зелени площи, миенето на улици, кастренето на дървета и почистването на  четирите фонтана в Монтана, съобщи кметът Златко Живков.

Прави се текущ ремонт на 25  улици в  града и 8 от селата. Основен ремонт ще бъде направен на пет паркинга  с най-малко 150 паркоместа.  Възможността за изпълнението на тази част от строителната програма за годината се дължи на местни приходи и скорошното приемане на бюджета на общината. Само за март са събрани  2,3 милиона лева от данъци и такси. Зл. Живков  благодари на всички граждани и фирми,  внесли задълженията си през първите три месеца на годината. Той припомни, че до края на месеца важи 5-процентната отстъпка за тези, които предстои да го направят.

От 1 април е спряно отоплението за обществените сгради, които са на общинска издръжка, това не се отнася  за детските ясли, градини и училища. Там ръководствата, ще могат да включват отопление в дните с по-ниски температури, каза Живков.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!