FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ЗАЩИТЕНИ БОЛНИЦИ И ФОНД”СЕВЕРОЗАПАД” ВЪВ ФОКУСА НА БСП

20210303_145016

Реформа в здравеопазването е един от акцентите в програмата на БСП за прeдстоящите избори. Болниците да престанат да бъдат търговски дружества, достъпна, качествена и ефективна здравна помощ, базирана на електронно управление; „Защитени болници” в малките  и отдалечени райони на страната, за това ще работят народните представители от левицата в бъдещия парламент. Това обяви при представянето на кандидатите за народни представители от 12 МИР – Монтана, настоящият народен представител и втори в кандидатската  листа на БСП  д-р Илиян Тимчев.

Водачът  Атанас Костадинов, който и сега е  народен представител от региона ,акцентира върху продължаващите усилия на парламентарната група на БСП за създаване на фонд „Северозапад” с бюджет от 500 млн лв.

„Ние от БСП Монтана през 2019 година създадохме инициативен комитет за  фонд „Северозапад“, внесохме го в Народното събрание и събрахме над 2000 подписа в подкрепа на това предложение. Досега този фонд не е приет, затова нашите кандидати поемат ангажимента пред жителите на област Монтана да продължат да отстояват тази идея докато не я реализират“, каза Камелия Трифонова, председател на областния съвет на БСП.

Тя представи кандидатската листа в която трета е Десислава Атанасова, директор на СУ”Дим. Маринов” – Лом, четвърти Иван Сергисов,пети Атанас Маджарски, предс. на ОбС на БСП във Вършец и член на НС на партията.

В листата са и Петър Мирчев, Илия Илиев,Евелина Борисова, предсадетел на младежката структура на БСП в Монтана и Десислава Куткудейска.

Дни преди вота младежите започват подписка за създаване на висше учебно заведение в Монтана.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!