FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Извънредното положение в България е обявено до 13 април 2020 г.

Парламентът обяви извънредно положение за територията на цялата страна от 13 март 2020 г. до 13 април 2020 г. „За“ предложението на правителството гласуваха единодушно 201 народни представители. На правителството се възлага да предприеме всички необходими мерки за овладяване на извънредната ситуация във връзка с коронавируса.

Телефонните линии на „Ситуационен център“ са претоварени, съобщи Министерството на външните работи.

Причината са множество запитвания по телефона от граждани. От ведомството обясниха, че и дори при сигнал „свободно“, ако не се получава отговор, това означава, че линията е заета.При невъзможност за връзка с обявените телефони:+359 2 948 24 04 и +359 2 971 38 56, МВнР съветв агражданите да изпратят имейл на [email protected]. Както и да следят постоянно обновяваните съобщения на сайта на МВнР в рубриките „Съобщения на Ситуационния център“, „Пътувам за…“ в секция „Услуги и пътувания“.

Министерството на образованието и науката съобщи, че поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението днес, 13.03.2020 г., на всички места, където няма грипна ваканция в момента, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите.

Българите в Италия, които все още се колебаят дали да пътуват за България трябва бързо да вземат решение.

Българският посланик в Рим Тодор Стоянов потвърди, че досега не малко българи са се прибрали от Италия в родината си, но възможностите за това се ограничават:

„Започнаха да намаляват различните варианти за отпътуване, както и от Милано, така и от летище Фиумичино в Рим, но все още такива съществуват. Днес има директни полети от Рим за София, както и възможни варианти за прекачване през други държави към България. Те все още са налични, но съветвам нашите сънародници, които все още се колебаят дали да пътуват за България, да побързат с вземането на решение.“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!