FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Интересна фотоизложба беше открита в Берковица

В Етнографския музей в Берковица бе открита изложбата “Свалбард – леденото кралство” на Ник Фостър, която представя уникални пейзажи от архипелага Свалбард. Ник, IT специалист по професия и фотограф по призвание, е заснел 29 впечатляващи фотографии по време на своята арктическа експедиция през тази пролет.

Събитието е включено в културния календар на община Берковица и е организирано с подкрепата на Нели Иванова, майка на Гергана и преподавател по български език и литература. Кметът Радослав Найденов приветства участниците и поздрави Ник и неговото семейство.

Гергана Иванова Фостър, съпругата на Ник, разказа за значението на изложбата, подчертавайки две основни теми – личната победа на Ник над рака преди десет години и влиянието на глобалното затопляне върху арктическите пейзажи. Тя сподели емоционално за екстремното пътуване на Ник и за видимите последици от топенето на ледниците, които трансформират фиордите.

Изложбата “Свалбард – леденото кралство” ще бъде отворена за посетители всеки ден от 8:30 до 17:00 часа до края на месец юли 2024 година. Тя предлага на посетителите уникална възможност да се докоснат до красотата и промените в Арктика.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]
За още новини от Монтана и региона се присъединете към нашата facebook група.
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!