FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Как се получава шофьорска книжка без завършено средно образование ?

Районният съд в Монтана наказа с 1 година и 6 месеца „Пробация“ 28-годишен мъж, представил фалшива диплома за завършен 10 клас от Германия, за да се сдобие с шофьорска книжка.

На 12 август 2020 год. Т. В. К. – собственик на търговско дружество, подал в Регионалното управление по образование (РУО) в Монтана документи за признаване на завършена степен на образование в чужбина, като представил на служителите свидетелство за завършен 10-ти клас, издадено от Средно училище на град Хорн-Бад Майнберг, Федерална република Германия.

Според документа, мъжът посещавал учебни занимания в Германия през периода 12.08.2015 -08.07.2016 год.

От РУО- Монтана издали на Т. В. К. документ за завършена степен на образование 10 клас, с което той кандидатствал и получил от Пътна полиция свидетелство за правоспособност за управление на Моторно превозно средство. 

Поради възникнали съмнения в истинността на германската диплома, обаче, били извършена проверка, която изяснила, че Т. В. К. е завършил само 5 клас в училището в с. Студено буче, а чрез Интерпол било установено, че нито е посещавал, нито е завършил училището в град Хорн-бад, Майнберг и представените документи от Германия са фалшиви.

Мъжът е женен, с начално образование, търговец, осъждан. Пред съда той се е признал за виновен и е заявил, че доброволно подписва споразумение за наказание „Пробация“ като му се определят пробационни мерки: Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година и 6 месеца с явяване и подписва пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година и 6 месеца.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!