FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

КРИЗАТА НЕ СПИРА ТОПЛОТО В УЧИЛИЩАТА

1-0

„Отоплението във всички училища, детски градини и ясли в общината е пуснато. Учебните заведения са с делегирани от МОН бюджети, така че решението за това кога и колко да се топлят е на директорите”, заяви кметът Златко Живков.

С 12 000 лв е нараснала сметката за улично осветление в Монтана за месец. За август  общината е платила 45 000 лв, за септември 57 000 лв.

Фирмата доставчикът на електрическа енергия вече е предупредила официално местната управа, че до март следващата година всеки месец сметките ще нарастват с 10 до 14 процента.

112 семейства с новородени деца от община Монтана са подпомогнати от началото на тази година. По решение на Общинския съвет за първо дете двойките получават 300 лв, за второ 500 лв. За щастливците с близнаци сумата е умножена по две.

54 000 лева са предвидени в тазгодишния бюджет на Монтана пощи при раждане на дете. Досега са изразходвани 51 000 лв.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!