FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ОТ ЛОМ С ПОЛОЖИТЕЛЕТ ТЕСТ ЗА COVID-19

IMG_20200505_140256 (2)

64-годишна мед. сестра от Лом е с положителен PCR тест за корона вирус. Приета е за лечение преди два дни, вчера е получен резултата от изслед ването й.

В инфекциозното отделение на болницата в Монтана е приет 63-годишен мъж от Монтана, също позитивен на COVID-19. Той е хоспитализиран, след като от седмица е бил под карантина като контактен със съпругата си, която също е с корона вирус.

По данни на РЗИ – Монтана:

Към 6 август на територията на област Монтана има 18 лица с активна COVID-19 инфекция, като 5 са хоспитализирани (4 в МБАЛ –  Монтана и 1 в МБАЛ – Лом);

13 са диагностицирани на домашно лечение, като две от тях са от София, но са под домашна изолация на територията на област Монтана.

В Инфекциозното отделение на МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ – Лом са настанени за лечение и 4 души  с потвърдена COVID-19 инфекция от обл. Видин.

Разпределението на хора с активна инфекция по общини е:

Монтана – 9 случая;

Лом – 3 случая;

Берковица – 4 случая;

Вършец – 1 случай;

Вълчедръм – 1 случай.

На територията на областта излекувани са 31 лица,  поставени под домашна карантина са 52.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!