FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МОНТАНА ДОСТИГНА ЗАБОЛЕВАЕМОСТ 1300 /100 000

0001

Все повече хора в област Монтана се ваксинират срещу ковид. Средно по 400 души посещават имунизационните кабинети, всеки втори избира еднодозовата ваксина.

Висок остава процентът на заболеваемост в областта, макар че през последните три дни броят на заразените намалява. Ковид отделенията в четирите болници в областта са препълнени, лекари, сестри, санитари са на ръба на силите си.

„Болниците са препълнени, персонала е на ръба на възможностите си , но хората правят всичко възможно за да се грижат  за болните, и да не остават хора, които не са приети в болницата. Всички , които са в по-добро състояние или вече са излекувани се изписват и на тяхно място се  настаняват други хора. Стараем  се да не оставяме хора без болнична помощ”, каза  областен управител  Валери Димитров

1300 на 100 000 население достигна заболеваемостта в областта. Това налага разкриването на още легла в болниците. В понеделник частната клиника в Монтана разкрива още седем, а МБАЛ”д-р Ст. Илиев” още 4 интензивни легла.

Според областния управител  доставките на лекарства и  консумативи  и предпазни средства са ритмични.

220 жители на региона са хоспитализирани, 1 600 се лекуват в къщи, а под карантина са над 2050 деца и възрастни в област Монтана.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!