FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МОНТАНА КУПУВА ОЩЕ ТЕХНИКА ЗА ДЕПОТО ЗА ОТПАДЪЦИ

20210325_144024

Монтана ще купи още техника за Депото за твърди битови отпадъци. С решение от днес съветниците одобриха докладна записка, с която общината иска от РИОСВ част от натрупаните средства за депониране на отпадъци. С тях ще бъдат купени два мултилифт  контейнери  от 30 куб. м., където за предварително  сепариране на  отпадъци. С тях ще бъде доставяна почва и камъни за запръстяване, а по-късно косене и поливане  на рекултивирана  клетка на депото.

Съветниците упълномощиха председателя инж. Иво Иванов да представлява Монтана в общото събрание на В и К, и да гласува „за” приемане на предложените решения.

Между тях и удължаване с още три години договора за управление на дружеството, както и хонорар до 5 500 лв за финансов  одит на  дружеството, който ще бъде направен от експерт – счетоводител Трифонка Велева.

Взето бе решение за продажба на терен от 3,8 дка в „Младост” /зад ТМ/ оценен на 114 570 лв

Съветниците одобриха предложение за учредяване на национална литературна награда „Иван Давидков”.

Иван Давидков е роден в  село Живовци на 9 март през 1926 г. Завършва начално училище, гимназия и славянска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Първите му стихове са публикувани през 1946 г. във в. „Септемврийче“. Така започва пътя на един поет, белетрист, есеист, преводач и художник.Предложението  за учредяване на Национална литературна награда на името на поета е на Мартен Калеев.

Целта на конкурса е да популяризира приноса на Иван Давидков в българската литература, да стимулира интереса към неговото творчество и обогати културния живот на Монтана.

Според предложението за организиране, провеждане и награждаване на победителите в конкурса ще са нужни 3 000 лв.

С тайно гласуване съветниците одобриха предложението на кмета за тазгодишните носители на Почетния знак на община Монтана. От общо осем постъпили предложения кметът внесе за гласуване четири от тях:

За д-р Тодор Тодоров, изп. директор на МБАЛ”Д-р Стамен Илиев” , по повод навършването на 65 г. и за приноса му в здравеопазването в общината и региона.

Д-р Георги Б. Георгиев, лекар, публицист, общественик.

Ташко Танов, треньор по джудо и самбо, създал десетки шампиони по повод навършването на 60 г.

Светлин Николов, юрист, многократно избиран за общински съветник и председател на Общинския съвет в Монтана и по повод навършването на 75 г.

Отличията ще бъдат връчени на  тържествената сесия на общинския съвет на  СВети Дух, на 21 юни.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!