FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

НАМАЛЯВАТ ГЛОБИТЕ ОТ ДАНЪЧНИТЕ, АКО ПЛАТИМ ДО 14-ДНИ

1-0000

При наложена глоба или санкция от НАП нарушителите могат да я  намалят с 20%, ако я платят в 14-дневен срок от връчването на наказателното им постановление. Това гласи нова разпоредба от Закона за административните нарушения и наказания, която влезе в сила от 23 декември т. г.

Според новите правила, хората, които не желаят да обжалват наложената от НАП глоба или  санкция, могат да платят 80% от нейния размер. Те трябва да подадат в офис на приходната администрация заявление по образец и да внесат сумата в двуседмичен срок от връчване на наказателното постановление по банкова сметка „Данъци и други приходи за централния бюджет“ на компетентната териториална дирекция  Ако не бъде подадено заявлението, нарушителите губят правото си да се възползват от възможността да платят по-ниска санкция.

В 14-дневния срок от връчване на наказателното постановление в намален размер могат да се платят глобите и имуществените санкции, които са по наказателните постановления, издадени след 22.12.2021 г. или преди тази дата, в случай, че двете седмици от връчване на наказателното постановление не са изтекли към 23.12.2021 г.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!