FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

НИМХ обяви кога термометрите ще ударят 29° в България

От НИМХ представиха своята седмична прогноза за България за периода 27.03.2024 г. –01.04.2024 г.

Според синоптиците в сряда до обяд валежите навсякъде в страната ще спрат, а от запад облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток и в Западна и Централна България, където ще има и повече слънчеви часове. Бързо ще се затопли.

В четвъртък облачността от запад на изток отново ще се увеличи и на места ще превали. В Централна и Източна България около и след обяд ще се развие и купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места валежите ще са с гръмотевици. Вятърът ще отслабне и ще се смени със запад-северозападен.

През нощта срещу петък облачността ще се разкъса и ще намалее и в петък, през почивните дни и в началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево.

В петък все още ще духа слаб до умерен северозападен вятър, през следващите дни ще е слаб, от южната четвърт. Бързо и чувствително ще се затопля и в понеделник максималните температури на места ще достигат 27°-29°.

Изпращайте ваши снимки и информация на news@montana-live.tv
За още новини от Монтана и региона се присъединете към нашата facebook група.
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!