FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Новите функции на мобилното приложение “еЗдраве” предоставят повече контрол на пациентите в здравната система

Мобилното приложение “еЗдраве” представи нови функции, които дават на пациентите по-голямо управление и контрол върху здравната система. Тези функции помагат на пациентите да предпазят системата от злоупотреби и източване на публични средства. Потребителите на “еЗдраве” могат да активират известията за нови електронни здравни документи или корекции на вече съществуващи документи. Това включва рецепти, направления и резултати от лабораторни изследвания. Тази функционалност позволява на пациентите да бъдат своевременно информирани за важна информация в тяхното електронно пациентско досие.

Министърът на електронното управление Александър Йоловски подчерта, че тези нови функции на приложението са много важни и че дигитализацията в здравеопазването е приоритет за правителството. Това представлява част от политиката за контрол и предотвратяване на неправомерни операции в здравната система.

В бъдеще ще бъдат добавени още функционалности към приложението. Те включват напомняне за изтичане на рецепти и направления, напомняне за следващо посещение в аптека и информация за лекарства за хронични заболявания. Тези нотификации ще помогнат на пациентите в тяхното ежедневие, особено ако страдат от продължителни заболявания.

Мобилното приложение “еЗдраве” е на разположение за изтегляне безплатно от App Store и Google Play. За достъп до електронните здравни документи в приложението, потребителите трябва да използват своето лично пациентско досие, което е достъпно през браузър на компютър. За осигуряване на сигурността на данните, достъпът до пациентското досие се извършва чрез електронен подпис. Информацията в приложението е защитена и с биометрична защита, която потребителят може да активира. Системата записва всички действия, извършени в електронното досие, и ги предоставя на потребителите чрез модула “История на действията”.

Всички тези нови функции на електронната здравна система дават на пациентите по-голям контрол и помагат за оптимизирането на здравната грижа в страната.

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Монтана и региона по всяко време на имейл montanalivetv@gmail.com . За реклама – 0876661606Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!