FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

НОЕМВРИ – ТОПЪЛ И ДЪЖДОВЕН

7-1

Достатъчно слънчеви и топли дни, време подходящо и за разходки в планините, прогнозират синоптиците за ноември.

Средната месечна температура ще е около и над климатичната норма. В Северна България  тя е между 5 и 8 градуса.

Очаква се най-ниската температура да падне до  -5 и 0 градуса, а най-високата да достигне  19 до 24 градуса.

Около и над нормата ще са валежите през месеца. В повечето райони между 40 и 70 л/кв.м и от 60 до 90 л/кв.м в планините, През повечето дни от първото десетдневие облачността над страната ще е разкъсана и в много райони ще бъде предимно слънчево.Около 4 и 5 ноември в много райони стойностите на термометъра ще достигнат до 25 градуса. През уикенда ще започне постепенно захлаждане и до края на периода температурите ще се доближат до нормалните есенни стойности.

През второто десетдневие отново се прогнозират валежи. До около 15 ноември времето ще бъде хладно, облачно и често дъждовно. След това  температурите отново ще тръгнат нагоре. В сутрешните часове ще има условия за мъгли.

Динамично ще е времето през третото десетдневие, когато ще има и повече предпоставки за мрачни и дъждовни дни. За сметка на това температурните стойности ще са по-високи от нормалните за ноември.

Нощното небе през този месец ще ни предостави възможност да наблюдаваме не един, а два звездопада. Пикът на метеорния поток Тауриди, който е активен от 7 септември до 10 декември, ще бъде между 4 и 6 ноември, когато ще са видими от 5 до 10 метеора на час.

На 1 ноември слънцето изгря в 7:01 часа, продължителност на деня  бе 10 часа и 19 минути). В последния ден от ноември  изгревът ще е в 7:37 часа, а залезът — в 16:54 часа (денят ще е дълъг 9 часа и 17 минути).

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!