FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

НЯМА ДОКАЗАН СЛУЧАЙ НА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ В ОБЛАСТТА

IMG_3191 (1)

Повече от  30 сигнала за купуване на гласове са проверени в деня за размисъл в област Монтана. Няма образувани досъдебни производства, казаха от ОД на МВР.

В нощта срещу събота, неизвестен е счупил с камъни  2 прозореца на дома на кмета на Берковица Д. Каменова. Няма пострадали, полицията разследва случая. Засега няма данни инцидентът да е свързан с изборите. Досъдебното производство е за повреждане и унищожаване на имущество, каза окръжният прокурор Росен Петков.

Часове преди началото на изборния ден в РУП в Берковица и Монтана са задържани двама мъже, шофирали след употреба на алкохол.Тестът за алкохол на  задържания 31-годишен  в Берковица показал 2.03 промила, на  25-годишния  шофьор в Монтана  1,9 промила. Срещу тях се води разследване.

Над 420 служители от  звената на ОДМВР Монтана – РДПБЗН Монтана, ЗЖУ  /Зонално жандармерийско управление, ГД „Гранична полиция” и базата на ГДНП /Главна дирекция Национална полиция/  в Берковица са ангажирани със сигурността на местата за гласуване в област Монана;  227 СИК, 188 машини за гласуване и 14 подвижни секции, както и с други дейности за обезпечаване на реда и сигурността при провеждането на изборите. Охраната ще се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съобщават от пресслужбата на полицията в Монтана.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!