FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Областният управител проведе среща с депутат от ПП-ДБ и кандидати за кметове от коалицията

Днес, 18.10.2023 година, Ивайло Антонов- областен управител на Монтана проведе среща с депутата от ПП-ДБ Ванина Вецина и кандидатите за кметове на коалицията. Инициативата бе на госпожа Вецина, а поводът за срещата е изготвения списъкът на регионалния министър Андрей Цеков със съмнения за изборен туризъм. От най-засегнатите общини присъстваха кандидат– кметовете на Монтана – Теменужка Цветкова, на Вършец – Недялко Томов и на Берковица – Цветостин Цветков.
Коментирана беше тревожната статистика към момента:
В 28 населени места от областта данните показват съмнения за изборен туризъм.
В община Вършец има 450 регистрирани по настоящ адрес от април 2022 г. до април 2023 г. Най-драстичен е случаят в село Горно Озирово, където 40% от общо 223 – та избиратели са подали заявления за гласуване по настоящ адрес. Има непотвърдена информация, че това са хора от съседното село Лютаджик, област Враца. В с. Спанчевци 28% са подали заявления за гласуване по настоящ адрес. Сигнал до прокуратурата е изпратен още преди 10 дни.
От община Берковица в списъка са с. Ягодово с 43-ма подали заявления при общо 170 избиратели, в с. Бистрилица са 27 заявления от общо 134 гласоподаватели.
В списъка на регионалното министерство от община Монтана със съмнения за изборен туризъм са селата Долна Рикса, Николово, Долна Вереница, Крапчене и Долно Белотинци.
„Вотът на жителите на област Монтана от години нагло се подменя чрез изборен туризъм и купуване на гласове и трябва да направим всичко възможно да ограничим тези порочни практики“, коментира госпожа Ванина Вецина.
Областният управител Ивайло Антонов заяви готовност да предприеме спешни мерки в рамките на правомощията си и призова да се подават сигнали.
Предстоят срещи с правоохранителните органи с оглед недопускане купуване на гласове на предстоящите местни избори.

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Монтана и региона по всяко време на имейл montanalivetv@gmail.com . За реклама – 0876661606Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!