FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Оранжерии с канабис откри полицията в дома на руска гражданка

Снимка: пресцентър прокуратура

Нарколаборатория в частен имот в монтанското село Якимово разкри полицията след получен сигнал.

По информацията на дирекцията на МВР в Монтана, имотът е обитаван от 62-годишна гражданка на Руската Федерация, със статут на постоянно пребиваваща на територията на Република България.

Открити са две оранжерии, разположени в задния край на имота. В едната били засадени 145 растения от вида на конопа, с височина около 120 см, а в другата – 227 конопени растения, с височина около 40 см. Помещенията се отоплявали с калорифер. В мазето на къщата било открито оборудвано помещение с изградена инсталация за отглеждане на канабисови растения и засадени в саксии 107 растения, с височина около 20 см. 

Иззетото количество канабисови растения е 479 броя. Общото тегло на събраната зелена маса възлиза на 68,650 кг, а изсушената тревиста маса е 5,2 кг.

В стопанска постройка в двора на имота са намерени и три кашона със зелена суха тревиста маса, с общо тегло 5 кг, 4 лампи, 4 трансформатора и машина за производство на хашиш.

От спално помещение в къщата са иззети и 2820 къса цигари от различни марки, без български акцизен бандерол.

Разпитана е 62-годишната жена, ползвала имота. Продължават действията по установяване на съпричастността към престъплението на конкретни лица.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Монтана се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 354а, ал. 1 и по чл. 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс, посочват от прокуратурата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!