FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ПАРИ ЗА МАЛКИ ИНИЦИАТИВИ

novini-montana

Пет читалища, спортен клуб и  жилищна кооперация ще бъдат финансирани тази година от фонда за малки инициативи на община Монтана. Днес бяха подписани договорите  на  стойност 17 900 лева.

Инициативна група от бл. 24, в ж.к. „Младост” 1 ще бъде финансирана с 3000 лева за подобряване на безопасността и  локалната инфраструктура.  Читалище „Зора” в квартал „Огоста” ще има 1900 лева за компютър и костюми, които ще бъдат изработени със съдействието на гимназията за лека промишленост. Читалището в Г. Церовене получава 3000 лева за ремонт на сцената. В Крапчене ще бъдат инвестирани също 3000 лева за нови пейки и облагородяване на  парка в центъра на селото. . В читалището на Липен ще бъде направен ремонт на библиотеката. Там се очакват нови книги от  Министерството на културата. Спортен клуб „Ушу”  ще бъде финансиран с 1100 лева за кампанията „Без страх за преодоляване на агресията”

Фондът за малки инициативи е създаден преди 5 години по проект на  „Агора”. Фондът разполага с 20 хиляди лева. От тях 8 хиляди осигурени от „Агора” и 12 хиляди от бюджета на община Монтана. Тази година за финансиране са кандидатствали 17 организации, одобрените  са 7.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!