FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ПЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО – НОВИ СПОРТНИ УРЕДИ ЗА 4 ГИМНАЗИИ

IMG_20210915_092357 (2)

Четири професионални училища в регион Монтана ще получат спортно оборудване по проект финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“. Нови спортни уреди ще бъдат монтирани във физкултурните салони на Професионалната техническа гимназия “Христо Ботев“ Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия и Професионалната гимназия по икономика в Монтана. Професионалната гимназия по механизация на селското  стопанство в с. Владимирово ще получи уреди за фитнес площадка на открито.

Вече е обявена  обществена поръчка, с която се търсят доставчици на двата вида спортни съоръжения – за открити  площадки и за физкултурни салони.

Оборудване за фитнес тренировки включва – висилка, разгъвачи за теглене, комбиниран уред и ударопоглъщаща настилка.

За физкултурните салони е предвидена тренировъчна дървена стена и колани, дъски за коремни преси,  комплект за високо интензивни тренировки на стойност около 30 000 лв. Оборудването е препоръчано от Министерството на младежта и спорта и е свързано с изпълнение на програма за ученици до 19 годишна възраст с тегло до 99 кг.

Професионалните училища, които могат да бъдат финансирани по този проект, са определени още през 2015 г.Пет години по-късно, през  2020 г. МОН се е допитало до гимназиите за потребностите им от спортно оборудване.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!