FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Повече хора ще обслужва социалния патронаж в село Смоляновци

Повече хора ще обслужва социалния патронаж в село Смоляновци – montana-live.tv

В кухнята на патронажа в село Смоляновци ще  се приготвя вече храна за 150 души от девет села, заяви кметът на Монтана  Златко Живков. Днес той представи резултатите от обновяването на материалната база, заедно с кмета на Смоляновци Пламен Лилчов и управителя на  Социалния патронаж в Монтана Димитрина Колова .

По проект, финансиран съвместно от фонд „Социална закрила” и Община Монтана е закупено оборудване и обзавеждане за патронажната кухня на стойност 35 хиляди лева.  С нови печки, фурни, хладилници, фризери, маси, шкафове, съдове от инокс  и  на автоматични уреди за обработване на зеленчуци ще работят готвача Павлина Димитрова и нейните 7 помощници. Досега те са приготвяли храна за 80 души на една печка. Започват работа в 4 часа сутринта, за да успеят. „Ще бъде по-лесно и няма да закъснява обяда, казва Димитрова, която работи в кухнята от 33 години.

„Освен оборудването на помещенията е направен и ремонт, уточни  кмета Живков. С него средствата за обновяването на кухнята ще стигнат до 55 хиляди лева. Вече приключва и изпълнението на текущия ремонт на улици в Смоляновци. Асфалтирани са нарушени участъци на двете входа на селото.  За това са отделени 40 хиляди лева от общинския бюджет.

19.04.2022 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!