FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Прокуратурата в Монтана приключи разследване за жестоко убийство и предстои дело

Окръжната прокуратура в Монтана приключи разследване по жестоко убийство в село Горно Церовене, станало на 1 февруари 2022 година, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

Изяснено е кой е извършителят и срещу него е повдигнато обвинение по член 116 от Наказателния кодекс, който предвижда затвор от 10 до 20 години.

Според събраните по делото данни на 1 февруари 2022 година 22-годишният А.П. и 53-годишният И.И. пили алкохол по случай Трифон Зарезан в центъра на село Горно Церовене в община Монтана и след това тръгнали пеша по главната улица. Без видима причина А.П. взел голямо парче дърво от купчина за огрев пред една от къщите по улицата и започнал да удря с него по главата своя спътник. Той паднал на земята, а младият мъж продължил да го налага и да скача с крака върху него. След това извикал живееща наблизо жена и казал пред нея, че го е намерил паднал на улицата. Подаден бил сигнал на 112, а пристигналите на място медицински екипи само констатирали смъртта на И.И..

А.П. бил задържан няколко часа по-късно, а в хода на разследването били събрани доказателства, че той е извършител на престъплението.

От прокуратурата в Монтана заявиха за БТА, че причината за жестоката саморазправа не е само употребеният от  А.П. алкохол, а и агресивният му характер. Предстои делото да бъде разгледано от Окръжния съд в Монтана, уточниха от Съдебната палата в града.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!