FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ПРОЛЕТ – СЛЕД СРЕДАТА НА СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА

1-1

Поредният средиземноморски циклон ще премине над Балканите в следващите 2-3 дни.През нощта срещу вторник студен въздух ще проникне в  страната. Ще  духа студен вятър, а в Предбалкана ще  вали тежък, мокър сняг. През деня ще е преобладаващо облачно, а дневните температури ще паднат между 2 и 8 градуса.

В сряда застудяването ще продължи, но валежите ще намалеят. По-съществени количества се очакват североизточните райони на страната. Ще вали сняг в планините.

Дъждът за кратко ще спре в четвъртък, но вечерта над страната ще премине нов циклон, с още валежи, по-често от сняг. Времето ще се успокои чак в петък следобед и ще остане без валежи и с разкъсана облачност до следобедните часове на съботния ден.

В края на уикенда на  Балканите отново ще има  обилни валежи и сравнително ниски температури точно около посрещането на астрономическата пролет.

Едва в средата на  следващата седмицата пролетта ще започне постепенно да се настанява над страната. След това се  очаква затопляне.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!