FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

СЕВЕРОЗАПАДЪТ ПЪРВИ ПО ЗЛОУПОТРЕБИ С ПРОЕКТИ

Image-13

От реализирани 930 проекта в Северозападния район за планиране в периода 2014-2020 год., 94 са били в нарушение. Това обяви днес служебният министър на икономиката Даниела Везиева. Отчетът е за програма „Иновации и конкуретностпособност“. Северозападният регион е с  приоритет по тази програма, заради бедността и слабото развитие на бизнеса.

Една трета  от установените нередности в страната са от Северозападния район, като финасовата корекция за това е на стойност  24 млн. лева. Най-много от нарушенията са свързани с провеждането на обществени поръчки и с начина, по който са закупувани активи, а 9  са свързани с устойчивост на инвестицията.

„ Ефектът не е никак добър. Само в IT сектора са установени 42 броя нередности, който е водещ в страната. Установени са недопустими практики на фирми, които са декларирали, че работят със софтуер, а реално работят на съвсем други места“, допълва  министър Везиева цитирана от столични медии.

Заключението е, че  жизненият стандарт не се е подобрил, нито е намаляла вътрешната миграция в този район. Загова ще  бъдат разработени  допълнителни мерки, които да бъдат по-опростени и да дават по-добър ефект на контрола

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!