FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

СТАРТИРАХА ТЕКУЩИТЕ РЕМОНТИ В МОНТАНА

DSC_1862

Текущият ремонт на община Монтана започна от междублоковите пространства на първите и най-стари кооперации в жилищен комплекс „Пъстрина”.

„Това е пример за последователна политика в изграждането на кварталната инфраструктура такава, каквато трябва да бъде според градоустройствения план”, заяви Живков.

В „Пъстрина” е доизградена и улица „Д. Подвързачов” , която по план е директен вход-изход на квартала от града, но не и в реалността през последните 50 години.

Кметът представи няколко подписки от граждани, с искане за премахването на незаконните гаражи и  за благоустройство. Те са включени в програмата за текущ ремонт тази година. Едно от тях е междублоковото пространство от бл.25 до бл. 25 в квартал „Младост”, където вече се работи. Там се ремовнира част от  ул. „Сливница”, ще бъдат възстановени залени площи, осветителните тела, преасфалтиран паркинга и пътното платно. Друг обект от текущия ремонт е част от ул. „Стефан Савов” между ул. „Климент Охридски” и детска градина „Калинка”, където изцяло е подменена  В и К мрежата и е преасфалтирано пътното платно.

За старта на текущите  ремонти  общината  инвестира  авансово 200 хиляди лева.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!