FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ТОПЛОТО ЗА УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ ПОСКЪПВА

DSC_1662

Монтана влиза в новия отоплителен сезон без задължения. Общината вече е подписала анекс към договора си с Топлофикация за повишение с 13 процента на топлоенергията. Това е наложено от поскъпването на природния газ, чиято  цена от 1 октомври е повишена с 30 процента. От началото на октомври детските заведения пускат отоплението, от днес за часове се отопляват и административните сгради.

Природен газ ползват се отопляват всички детски ясли, градини, училища социални заведения, сградата на общината, изложбени и спортни зали. Местният бюджет  поема сметките за парно и на двата православни  храма в Монтана, както и на пенсионерския клуб, уточни кметът Златко Живков.

До началото на ноември 84 семейства са получили финансова помощ за родено първо или второ дете. Сред тях са и родители на 3 двойки близнаци. Условието, при което се отпускат средствата са поне единият от родителите да е с адрес в Монтана, да са пълнолетни и да нямат данъчни задължения. Изразходвани са 31 800 хиляди от гласуваните в бюджета 60 хиляди лева за тази  година.

Общината е отпуснала и 20 298 лева за 13 процедури инвитро на семейства с репродуктивни проблеми. За тази финансова подкрепа в бюджета са определени 30 хиляди лева тази година.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!