FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Условно наказание получи купувач на гласове за ДПС в Монтанско

Снимка: Pixabay

Районният съд в Монтана одобри споразумение на прокуратурата със защитата на подсъдим за купуване на гласове.

Според споразумението, С. Д. И. получава 10-месечна условна присъда за извършено от него престъпление срещу политическите права на гражданите.

Според документите по делото, от 11 юли 2021 г. до 14 ноември 2021 г. в село Ерден, община Бойчиновци, в условията на продължавано престъпление, С. Д. И. дал на трима жители на Ерден общо 220 лева – по 40 лева на човек за парламентарните избори за  46-то Народно събрание и по 50 лева на човек за изборите две в едно – избори за 47-то Народно събрание и за президент и вицепрезидент на България, за да склони тях и техни близки дагласуват за ДПС.

Престъплението е било разкрито след като жител на селото подал на служител на МВР сигнал за купуването на гласове, недоволен, че С.Д. И. платил на съпругата му,  но отказал да даде пари за гласуване и на него.

Подсъдимият  е на 47 години,  със средно образование, безработен, осъждан. Той се е признал за виновен и заявил, че доброволно подписва споразумението за наказание 10 месеца „Лишаване от свобода“, отложени с 3 години изпитателен срок.

Съдът лишава подсъдимия от право да заема държавна или обществена длъжност, свързана с упражняването на политическите права на гражданите за срок от 10 месеца.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!