FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

БЕЗПЛАТНИ ТЕСТОВЕ ЗА СЛУЖИТЕЛИ И ПОТРЕБИТЕЛИ В ПАТРОНАЖА

2

Патронажната грижа за възрастни и хора под карантина ще продължи и през следващата година. Осигурен е допълнителен ресурс от 85 млн. лв.

Екипите на патронажa ще продължат да доставят по домовете на нуждаещите се, храна и лекарства, които  се закупуват с техни средства. Освен това служителите могат да извършват някои неотложни административни услуги или да плащат битови сметки вместо тях. Ако в дома на възрастен човек се счупи чешмата или изгори крушка и той не може да я смени сам, екипите могат да закупят необходимите консумативи и да ги подменят. Помощ може да се окаже и на хората, които не могат да почистят снега пред къщите си сами. Сред служителите на патронажа има и медицински лица, които могат да мерят кръвното или да проследяват графика за лекарствата на потребителите. Ако включените в услугата имат нужда от психологическа подкрепа или консултиране, такива също ще им бъдат осигурени.

Като част от операция „Патронажна грижа“ общините ще могат да подпомагат социалните си услуги с допълнително финансиране за здравословната среда за потребителите и социалните работници. Ще могат да се купуват лични предпазни средства, да се  дезинфекцират  сградите , да се тестват  персонала и потребителите, да се преустройват  помещения за разделяне или изолиране на заразени потребители, да се осигурят  компютри, таблети, телефони и др., както и за допълнително заплащане на персонала за извънреден труд.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!