FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Борисов заговори за проветряване на листите и нови лица за депутати от ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов обеща днес проверяване на листите с кандидати за депутати на партията за изборите догодина. В момента в групата на партията има депутати от 2009 г.

По-рано днес бившият втори в партията Цветан Цветанов направи заявка, че може да направи нов политически проект, с който да участва във вота.

„Проветряване, повече нови лица, нови хора, които да мислят с главите си. Дето се вика, 10-15 години нямаше голямо значение дали са на отделните градове. Сега има вече много голямо значение, а и в тази нова политическа ситуация на популизъм буквално си трябват авторитети“, коментира премиерът Бойко Борисов на среща с млади икономисти от Центъра за дясна политика, изпълнителен директор на който е директорът на телевизия „Европа“ Георги Харизанов.

Премиерът говори по различни теми като коронавируса, пътникопотока на летище София и икономиката, която по думите му ще се възстанови по-бързо от германската.

По време на дискусията финансовият министър Владислав Горанов коментира, че част от съпротива срещу влизането на България в еврозоната е свързана с геополитиката, съобщи БНР. „Сега ти не може да разсъждаваш дали ще си купиш МиГ-29, или ще си купиш Ф-16. Те и двете машини летят. Натам ли си, нямаш избор вече, тоест процесът става необратим геополитически“, смята Горанов.

Според финансовия министър след четири години в български университет хората излизали осакатени, заради това „нашите деца ходят да учат в чужбина не защото на родителите им е много хубаво да дават по десетки хиляди паунда или евро и да се разделят с децата си“.

„В момента, в който се руинира с такива стъпки косвеното облагане, ще се почеше някой премиер по главата, че няма какво да харчи. Данъчната система трябва да е максимално проста, максимално справедлива, с максимално широка база, без изключения, без отстъпки. Отиваш в разхода „ама някой бил беден“. Субсидирай му училището, субсидирай му висшето образование, субсидирай му каквото трябва да се субсидира“, каза още Горанов, цитиран от БНР.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!