FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Борисов за атаките на Божков: Вярвам на Горанов, това им е играта

Ден след като укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков намеси и пиара на премиера Бойко Борисов – Севделина Арнаудова, в атаката срещу него, министър-председателят отговори лаконично на въпроси на журналисти по темата. Коментарът на Борисов бе: „Няма да коментирам повече. Това им е играта на тези хора. Правим страхотни неща“.

В неделя сутринта Бойко Борисов се разходи по новите метростанции в София, а компания му правеха министри, столичният кмет и пиарът му. В събота в публикация във фейсбук Васил Божков обяви, че Севделна Арнаудова е посещавала всеки месец офиса му и призова Борисов да каже защо я е пращал. Тази атака на Божков бе в отговор на клетвите на премиера, че не е взел 60 млн. лв. от бизнесмена, а само „една дълга пура“.

Другият герой е комиксите на Васил Божков е финансовият министър Владислав Горанов, който също бе на инспекцията. В петък бизнесменът пусна сигнал до прокуратурата, че е дал на Борисов и Горанов 60 млн. лв. Днес Борисов обяви, че не се съмнява във финансовия министър.

„Кой е той, че за да напада нас“

„Никога не съм я изпращал, никого-нищо, нито съм ходил там. Не искам да им влизам в играта „, коментира Бойко Борисов днес. Попитан как гледа на нападките, той обяви: „Гледам на направеното. Фантастични неща сме направили. За по сто години напред сме ги направили. Никога не са правени. И затова не са ги правили. Щото са не могли. Само след месец и половина два софиянци ще имат възможност да се возят…“.

„Повече няма да се занимавам с тая работа. Това им е играта. Кой е той, че за да напада нас“, каза още Бойко Борисов. На въпрос защо напада пиара му, той отвърна: „Защото я харесва. Тя може да разказва много по тази тема“.

„Вчера обясних достатъчно. На този етап повече няма да говоря. Лично е, но не към мен. Атаката цели друг човек“, каза Севделина Арнаудора пред журналисти. На въпрос дали този човек е Бойко Борисов, тя отвърна – „Да“.

„Нямам съмнения в Горанов“

След като в петък се закле по три медии, че не е вземал пари от Васил Божков, премиерът Бойко Борисов каза, че финансовият министър Владислав Горанов трябва да отговаря за себе си. Днес министър-председателят се ядоса на въпроси на журналисти за Горанов, който бе на инспекцията.

„Дали вярвам на Горанов? Нямам съмнения“, каза още Борисов и обяви как финансовият министър е осигурил 15 млн. лв. за детските градини и още толкова съфинансиране за метрото.

После призова журналистите да не го питат всеки ден едно и също по обвинения на човек с 18 обвинения, а когато съдебните органи си свършат работата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!