FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

БСП иска парламентът да разследва връзките на властта с Божков и народен вот на недоверие

БСП предлага анкетна комисия в парламента да разследва връзките на управляващите с укриващия се в Дубай бизнесмен с 18 обвинения Васил Божков, като изслуша премиерът Бойко Борисов, министри и пиари. Социалистите обмислят да инициират национална подписка за оставката на цялото правителство, с която да мотивират евентуален вот на недоверие в бъдеще.

Решенията са взети от Изпълнителното бюро на БСП днес, където е обсъден сигнал на Васил Божков до парламентарните групи. Според Корнелия Нинова случващото се доказва тезата й за паралелната държава, в която институциите не работят.

Предложението за анкетна комисия ще бъде внесено в Народното събрание, а идеята за започване на подписка във всички градове в страната за оставката на правителството ще бъде обсъдена от Националния съвет в събота. Не бе уточнено колко време ще се събират подписите.

На въпрос как ще коментира намерението на Васил Божков да направи партия Корнелия Нинова каза, че всеки може да прави каквото си иска в една демократична държава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!