FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Б. БОРИСОВ ПАК ИНСПЕКТИРА КОМРЕСОРНА СТАНЦИЯ „РАСОВО”

2011_Rasovo

Газопреносната ни система е модернизирана и реверсивна, с най-добрите компресори, така че можем във всички посоки да транспортираме газ. Направили сме инвестиция  за 360 млн. лв., като даваме възможност на българския бизнес и потребители на най-ниска цена да им се доставя газ и да се транспортира. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който направи  пореден оглед на компресорна станция „Расово“

На КС „Расово“ вече са монтирани трите американски компресорни агрегата  Solar Turbines, изграждането й трябва да приключи през месец декември. Агрегатите ще бъдат снабдени с ниско емисионни горивни камери и ще отговарят на всички изискванията на екологичното законодателство.

На площадката  ще има  административна сграда, производствени и обслужващи сгради. Общата стойност на договора за проектиране, доставка и изграждане на двете компресорни станции е  близо 180 млн. евро.

Компресорните станции са ключови за реализацията на проекта „Разширение на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница“.По трасето вече са проучени  87 археологически обекта.  Очаква се на голяма изложба в Националния археологически институт с музей на БАН да бъдат представени най-интересните находки от проучванията по Балкански поток. Разходите за археологически проучвания възлизат на над 18 млн. лв.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!