FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Б. БОРИСОВ: РАБОТИМ ЗА ТУНЕЛ ПОД ПЕТРОХАН

1

„Изграждането на тунел под прохода „Петрохан“ ще бъде включено като български проект по инициативата „Три морета“, тъй като линията Юг-Север се оказа най-натовареният път за излизане от Азия към Европа”, заяви премиерът Б.  Борисов на участъка на пътен възел „Бела“ по  трасето между Видин и пътен възел „Макреш“. Борисов е акцентирал, че по подобни важни проекти като пътя Видин-Ботевград, и за прохода Петрохан, България работи активно, съобщават от правителствената пресслужба.

„Работи се по абсолютно цялото трасе на пътя Видин-Ботевград, каквото сме обещали на хората, го изпълняваме. От опит знам, че щом влязат багерите и започнат да работят, година и половина след това пътят е готов”, е заявил  Бойко Борисов . Близо 30 километра е отсечката  Видин  –  „Макреш“. Вече се работи по цялата й  дължина, като участъкът трябва да е готов в края на 2023 г.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!