FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

В ИТАЛИЯ ОСЪДИХА МЪЖ ОТ ЛЕХЧЕВО ЗА КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ

chukche-1024x685

Италиански съд определи  3 г. и 6 месеца затвор и 175 000 евро глоба  за 27-годишен мъж от с. Лехчево за незаконно притежаване на 42 кг /2 129 пакета/ контрабандни цигари за търговия.Наказанието е определено през м. май 2017 г. от съда в град Нола Кастело ди Чистена. Няколко месеца по-късно К. А. Ц. е осъден на 4 месеца лишаване от свобода и глоба от 100 евро  от съд в Рим, за опит за кражба на катализатор от автомобил.

Съдебните актове на италианските магистрати вече са пристигнали в Бългаия и са изпратени на Окръжния съд в Монтана за признаване на решенията.  Съдът е  признал  и приел  за изпълнение определеното наказание  на К. А. Ц. от 3 години, 9 месеца и 28 дни затвор с първоначален „общ“ режим за изтърпяване. Приспадната е  изтърпяната вече част до  предаването на К. А. Ц.  на  българските власти.  Наложените от италианските съдилища глоби  не са разгледани от съда, тъй като  такова искане не е направено и тяхното признаване и изпълнение  следва да бъде сторено по друг закон.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – София в 14 дневен срок.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!