FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ГЕРБ отстрани партийното ядро в Плевен и изключи трима общински съветници

Ръководството на управляващата партия ГЕРБ – изпълнителната комисия, отстрани общинското ръководство на партията в Плевен, съобщи пресслужбата на партията.

Настоящите членове на ръководство на ГЕРБ-Плевен и общински съветници Петя Василева, Христослав Михайлов и Йордан Грижов са и изключени от партията.

Тъй като тримата са избрани за общински съветници именно от листата на ГЕРБ, сега са призовани да подадат оставки, защото не се ползват вече с политическото доверие на доскорошните си съпартийци.

Назначава се временно общинско ръководство в състав: Генади Динков – председател, Валентина Вълчанова – секретар, Румен Мотовски, Георги Данов, Мариана Бонджева и Христо Кочев. Сменен е и областният административен секретар Ралица Добрева. На нейно място е утвърден Цветомир Генчев.

Като причина за смените се изтъква незадоволителното представяне на местните избори преди седем месеца.

Запазва партийното доверие областният координатор в Плевен Мирослав Петров като на него се разчита да стабилизира областната структура на партията, се казва в съобщението. Преди ден стана известно, че структурата в Плевен е писала на лидера на Борисов с оплакване срещу Петров за това, че взема решенията при задкулисни договорки с местните структури на БСП и ВМРО, упражнява натиск върху общинските съветници от ГЕРБ за консолидация със социалистите срещу десния кмет Георг Спартански и даже направил опит да смени председателя на общинския съвет от ГЕРБ с човек на БСП..

В съобщението от ГЕРБ днес се уточнява, че Изпълнителната комисия е стигнала до взетите решения след подробен анализ на ситуацията в Плевен и областта, като са взети под внимание позициите на всички страни.

Тези дни ГЕРБ загуби 48 активисти във Видин, последвали бивш кмет Огнян Ценков, който не взе втори мандат на местните избори в края на октомври. Партията „компенсира“ напусканията с ударен прием на 234 нови членове в града.

По-рано през деня премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов реагира остро на журналистически въпрос за разцеплението в Плевен докато откриваше новия обходен път на Габрово. „Ние ви правим тунели, мостове, които не сте виждали, ти ме питаш за разцепление и еди-какво си. Тези, които сме изгонили, са тези, които хората не ги одобряват.“, каза той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!