FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ДО 2 000 ЛВ ПОМОЩ ЗА ЖИЛИЩЕ НА МЛАДИ СЕМЕЙСТВА

novini-montana

До 2 000 лв може да получи всяко младо семейство от община Монтана при покупка на жилище. Помощта от общината ще се отпуска при условията записани в наредба за финансова помощ при покупка на първо жилище приета днес от общинските съветници. Предложението за правилата е изработено от групата съветници от БСП. „В бюджет 2020 на Монтана по това перо са предвидени 10 000 лв, досега те не са разпределяни, тъй като нямаше правила за кандидатите. Затова предложихме наредбата”, каза Камелия Трифонова, която е и зам. предс. на Общинския съвет.  Целта ни е да създаваме условия и младите хора да остават в Монтана, допълни тя.

С решение от днес съветниците въведоха задължителна предучилищна подготовка на 4-годишни деца Анкета сред 365 родители на деца между 2,5 до 4 г. показва, че 76% от гях подкрепят ранната предучилищна подготовка.

Съветниците определиха инж. Иво Иванов за представител на общината в извънредното общо събрание на Асоциацията по В и К за област Монтана.  Събранието ще се проведе на 27 ноември от 11 часа и ще приеме подробната инвестиционна програма на асоциацията.

Одобрено  бе предложение за създаване  и поддържане на системата за ранно предупреждение за замърсяване на въздуха. При превишаване в три поредни дни на нивата на фини прахови частици ще бъде ограничавано  движението на автобуси и някои категории товарни автомобили.  Мярката е от Програмата за намаляване съдържанието на ФПЧ в атмосферния въздух, която общината трябва да изпълни до 2023 г.

Приет бе и планът за интегрирано развитие на общината да периода 2021-2027 г.

Удължен бе срокът на проекта „Патронажна грижа за възрастни хора над 65 г. и хора с увреждания с  почасови услуги у дома” , който изтичаше на 18 декември т. г.  Срокът се удължава с 6 месеца, като за това програма „Развитие на човешките ресурси „ осигурява още 155 000 лв.

Одобрен бе и списък от 27 кандидати за съдебни заседатели в Районен съд – Монтана.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!