FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ЕКИП НА РЗИ-МОНТАНА РАБОТИ В ПОЛИКЛИНИКАТА

000

Откриха кабинет на РЗИ в поликлиниката в Монтана. Там се обслужват хората, които са получили  направления за PCR от общопрактикуващия си лекар, а здравната инспекция дават документ за безплатен тест. Така не се налага пациенти със симптоми за коронавирус, да се разкарват до  сградата на РЗИ в центъра на Монтана, съобщи  за „НМ“ Н. Белчева, гл. секретар на  местната РЗИ.

93 са новоустановените случаи с коронавирус в областта. За последните две денонощия в Дома за възрастни хора в с. Горна Вереница над 30 домуващи и персонал с дали положителни тестове за  коронавирус. Там вече е направена реорганизация и здравите да отделени от заразените.  В дома  в Г. Вереница са настанени общо 40 възрастни хора с увреждания.

1 500 са установените носители на вируса в област Монтана досега. 111 са в различни болници, 725 са под домашна карантина, 51 са починалите, 609 излекуваните.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!