FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Заключителна онлайн пресконференция по проект “Ние имаме мечта“

На 24.09.2020 година бе проведена заключителна онлайн пресконференция по проект “Ние имаме мечта“, CB007.2.22.010, съфинансиран от Европейския съюз чрез програма за трансгранично сътрудничество INTERREG-ИПП България-Сърбия 2014-2020 г. с договор за субсидия № РД-02-29-85/16.05.20 г.

Водещ бенефициент на проекта е Сдружение с дейност в частна полза „Център за развитие Монтанезиум“ град Монтана, Р. България, а проектен партньор: Агенция за развитие на гражданското общество „Нишава“, град Пирот, Р. Сърбия.

Създадена младежка мрежа между ученици от средното образование и учители от областите Монтана, Ниш и Пирот с цел обмяна на информация и добри практики е един от основните проектни резултати.

По време на 3-дневен онлайн теоретичен и 5-дневен онлайн практически курс, 162 младежи от целевите области са обучени в ключови компетентности, свързани с доброволчество, развитие на личността, опазване на околната среда и необходимостта от комуникация в съвместното развитие.

В рамките на проекта е подписано партньорско споразумение между Сдружение „Център за развитие Монтанезиум“ и Сдружение ловно рибарско дружество „Огоста“ Монтана за устойчивото управление на проекта чрез поставяне и поддържане на 40 къщички за птици и 10 хранилки за животни на територията на област Монтана.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!