FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ЗАПОЧВА ПОДГОТОВКАТА ЗА ПРЕБРОЯВАНЕТО

00

От 20 юли до 15 септември близо 2000 представители на общините и НСИ ще извършат предварителен обход във всички населени места  за актуализиране на  жилищните сгради и адреси.
За област Монтана назначените регистратори са 138.
По време на обхода регистраторите ще съберат информация за географските координати и характеристиките на сградите. Обект на наблюдение са жилищни сгради, нежилищни сгради, в които живеят хора, места за настаняване, болници, общежития, затвори, манастири, места за предоставяне на социални услуги, места които е възможно да се използват от лица без дом за обитаване или пренощуване.

За първи път в историята на преброяванията предварителният обход се провежда чрез използване на мобилни устройства. Регистраторите няма да посещават домакинствата и жилищата. Те ще комуникират с граждани единствено когато се налага да изяснят дали сградата се използва за жилищни цели, както и да установят точността на адресната информация.
Регистраторите нямат право да събират  информация за гражданите , домакинствата или имотите им, както и да ги интервюират или събират информация по каквито и да било други въпроси. Всеки регистратор трябва да има  служебната карта, която е длъжен да носи със себе си по време на обхода.
Събраните и актуализирани данни са изключително важни за бъдещата работа не само  НСИ, и на общините, включително   да се правят анализи за оценка на риска от бедствия, за достъп и планиране на различни услуги, предоставяни от местните власти.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!