FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ ЗА АЛКОХОЛ И ОПИАТИ ОТ ШОФЬОРИТЕ

00-1

До 3 март на територията на цялата страна ще се проведе  специализирана полицейска операция за установяване на шофьори  с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества. Акцията стартира  след като е установено,  че  през януари почти двойно са се увеличили  шофьорите , седнали зад волана след употреба на алкохол или дрога, в сравнение с януари 2020 г.

Проверките ще се извършват в сутрешните и вечерни часове на денонощието, като ще се проверява още  застраховка „Гражданска отговорност” , неплатени глоби по ЗДвП и невръчени електронни фишове. Ще бъде осигурено видимо присъствие в населените места, в участъци с интензивен трафик и интензивно пешеходно движение, особено в пиковите часове на денонощието. Екипите ще следят за нарушения на пешеходци и водачи, преминаване на пешеходци на забраняващ сигнал на светофара, пресичането на нерегламентирани места от пешеходци и шофьори , които ползват  мобилен телефон по време на управление без  хендс фрий, , използването на обезопасителни колани и системи от водачите и пътниците.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!