FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

За Валери Симеонов ГЕРБ е тоталитарна партия

Съпредседателят на „Обединени патриоти“ и лидер на НФСБ Валери Симеонов определи ГЕРБ като тоталитарна партия. Повод за коментара му стана заявката на Цветан Цветанов, че може да участва на парламентарните избори с нов политически проект.

Пред „Нова телевизия“ коалиционният партньор на ГЕРБ уточни, че още е рано да се каже дали в лицето на Цветанов вижда свой бъдещ партньор. По думите му все още не се знае дали бившият втори в ГЕРБ ще реши наистина да прави партия.

„В политиката не може да се изграждат отношения между партии на база лични отношения. Не е редно. Решенията в НФСБ се вземат от изпълнителния комитет и политическия съвет. Ние не сме тоталитарна партия като ГЕРБ“, каза Валери Симеонов, намеквайки, че всички решения в управляващата партия се взимат еднолично от лидера ѝ Бойко Борисов.

През уикенда Цветан Цветанов обяви, че може да участва на парламентарните избори догодина с нов политически проект, който да е дясноцентриски, да изповядва евроатлантически ценности и да включва интелигентни хора. Заявката си Цветанов направи в интервю за БНР и даде да се разбере, че ще вземе решение дали да направи партия до 2-3 месеца.

Според него хората имат нужда от нови проекти, тъй като недоверието в сегашните е голямо. По думите му българите имат нужда от икономическа стратегия, а кабинетът не предлага такава.

В петък напусналият ГЕРБ заради имотния скандал „Апартаментгейт“ беше във Видин, където се срещна с напуснали партията. Бившият кмет Огнян Ценков обяви, че сред темите на разговор е била и евентуален политически проект

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!